Placido Domingo va cânta pe scena Operei de Stat din Berlin, în pofida acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Starul muzicii clasice Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, va urca pe scena Operei de Stat din Berlin, în pofida apelurilor la anularea reprezentaţiilor sale, informează DPA.

Artistul va cânta, aşa cum era prevăzut, în datele de 16 şi 21 ianuarie într-o montare a operei „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, a precizat miercuri Opera de Stat din Berlin.

Având în vedere acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate în Statele Unite împotriva sa, o asociaţie la care sunt afiliate angajatele instituţiei a solicitat ca artistului să îi fie interzisă prezenţa pe scenele berlineze.

Directorul Operei de Stat din Berlin, Matthias Schulz, a declarat însă că, deşi instituţia sa ia extrem de în serios orice acuzaţie de hărţuire sexuală, în acest caz, apariţiile lui Domingo pe scena Operei vor decurge aşa cum era planificat. 

  „În acest caz specific, menţinem apariţiile lui Placido Domingo, care s-a comportat întotdeauna într-o manieră exemplară cu noi în această instituţie şi nu văd o bază suficientă (…) pentru întreruperea contractului de lungă durată” cu acesta, a precizat Matthias Schulz.

Asociaţia de femei Pro Quote Buehne susţinuse că Placido Domingo ar trebui să fie vizat de o interdicţie până când acuzaţiile împotriva sa vor fi clarificate.

Angajatorii au datoria de a-şi proteja forţa de muncă, au declarat într-o scrisoare deschisă către Opera de Stat din Berlin primarul capitalei, Michael Mueller şi senatorul Klaus Lederer.

După discuţii cu reprezentanţii personalului şi angajaţii s-a luat „decizia fără rezerve” de a i se permite tenorului Placido Domingo să cânte pe scena instituţiei berlineze, a adăugat Matthias Schulz.

Directorul a explicat totodată că se va întâlni cu reprezentanţii Pro Quote Buehne pentru a discuta despre acest subiect important într-un mod corect.