Platforma de plăți online Ghișeul.ro atinge 2 milioane de conturi

Getting your Trinity Audio player ready...

Platforma oficială de plăți online a statului român, Ghișeul.ro, a atins un nou record, înregistrând cel de-al 2.000.000-lea cont miercuri, 10 ianuarie 2024, după o creștere semnificativă de aproape jumătate de milion de utilizatori în 2023 , s-a anunțat azi pe pagina ofială a Ministerului cercetării, inovării şi digitalizării

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a subliniat importanța cheii de digitalizare a administrației prin livrarea unor platforme informatice eficiente și ușor de folosit. Ghișeul.ro este considerat un exemplu de succes datorită interfețelor sale prietenoase atât în versiunea web, cât și în aplicația mobilă. În primele zile ale anului curent, peste 227.000 de români au optat pentru această platformă, scăpând de griji în relația cu statul român, efectuând plăți pentru taxe și impozite rapid, fără cozi și fără pierdere de timp.

În intervalul 1-9 ianuarie 2024, Ghișeul.ro a procesat un total de 227.007 de tranzacții, însumând peste 83,6 milioane de lei.

Utilizatorii platformei Ghișeul.ro pot beneficia de o reducere de până la 10% la plata integrală a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024 până la data de 31 martie 2024.