Poeta Ileana Mălăncioiu prezintă conferinţa cu tema „Exerciții de supraviețuire”

Una dintre cele mai cunoscute voci ale poeziei contemporane,  Ileana Mălăncioiu va fi din nou prezentă în cadrul seriei de  Conferințe ale Teatrului Național, într-o discuție cu publicul despre poezie și viață.

Actori ai TNB vor recita din opera poetei, o operă bine timbrată şi egală cu sine în evoluţia ei de la primul la ultimul volum. Conferinţa cu tema Exerciții de supraviețuire va avea loc duminică 4 februarie 2018, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB.

Ileana Mălăncioiu, poetă şi eseistă, s-a născut pe 23 ianuarie 1940, în Godeni, Argeș. Din 2013 este membru corespondent al Academiei Române.

În 1968, a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, cu o lucrare intitulată  Locul filosofiei culturii în sistemul lui Lucian Blaga.  După mai mulţi ani, a devenit şi doctor în filosofie, în urma susţinerii tezei  Vina tragică.  Tragicii greci, Shakespeare, Dostoievski, Kafka,  carte publicată în 2001 la Editura Polirom. Înainte de 1989, a lucrat, printre altele, la Televiziunea Română, la Studioul Animafilm şi la revista literară  Viaţa românească, iar după Revoluţie a lucrat la Revista  22, la Editura Litera (redactor șef) și la săptămânalul  România literară. În perioada comunistă, scrieri de-ale Ileanei Mălăncioiu au fost cenzurate, aşa că poeta a fost nevoită, în 1992, să reediteze volumul  Urcarea muntelui.