Lungmetrajul „Pororoca”, de Constantin Popescu, în selecţia Rotterdam Film Festival

Lungmetrajul „Pororoca”, de Constantin Popescu, cu Bogdan Dumitrache în distribuţie

Lungmetrajul „Pororoca”, de Constantin Popescu, cu Bogdan Dumitrache în distribuţie, actor care a fost recompensat cu premiul de interpretare la Festivalului de Film de la San Sebastián, a fost inclus în selecţia Rotterdam Film Festival.

Filmul spune povestea unei familii fericite. El lucrează pentru o companie de telefonie, ea este contabil şi împreună au doi copii, Maria şi Ilie. Într-o dimineaţă de duminică, când el duce copiii în parc, Maria dispare.

Din distribuţia „Pororoca”, al treilea lungmetraj regizat de Popescu, mai fac parte Iulia Lumânare, Costin Dogioiu, Ştefan Raus şi Adela Marghidan.

Rotterdam Film Festival a anunţat, pentru început 15 titluri care vor fi prezentate în perioada 24 ianuarie – 4 februarie. „Pororoca” a fost inclus în secţiunea „Voices”, dedicată filmelor cu viziuni puternice, a celei de-a 47-a ediţii a festivalului.

Alături de „Porococa”, în aceeaşi secţiune au fost incluse „Anna’s War” (Rusia), de Alexey Fedorchenko, şi „Silent Mist” (China), de Zhang Miaoyan. În festival vor avea premiera internaţională filmele „La fleurière”, de Ruben Desière, şi „The Bottomless Bag”, de Rustam Khamdamov.