Premii de excelenţă pentru diaspora românească la Paris

Luni seară, la Paris, nouă personalităţi franceze şi ale diasporei româneşti au primit din partea Institutului Cultural Român Premiile de excelenţă în arte şi cultură, distincţii onorifice de recunoaştere a transmiterii internaţionale a valorilor culturale româneşti şi a francofoniei.

Nume sonore ale culturii româneşti şi franceze, Vladimir Cosma, Viorica Cortez, George Banu, Doina Lemny, Dana Ciocârlie, Vasile Şirli, Jacques-François l’Oiseleur des Longchamps, Louis Monier şi Jean-Yves Conrad, au primit distincţii de onoare din partea Institutului Cultural Român şi Ambadei României la Paris, cu ocazia Zilei Francofoniei şi a 25 de ani de la aderarea ţării noastre la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF). Personalităţile au fost premiate în cadrul unei gale desfăşurate luni seară, pe 19 martie 2018, la Athénée Théâtre Louis Jouvet din Paris, în cadrul evenimentului „Voyage en Francophonie”, aflat sub Înaltul Patronaj al Secretarului General al Francofoniei, E. S. Doamna Michaelle Jean.

Ceremonia de decernare a Premiilor de excelenţă în arte şi cultură a avut loc în frumoasa sală de concert a teatrului l’Athénée Louis-Jouvet, în deschiderea spectacolului « Voyage en Francophonie » organizat de Institutul cultural de la Paris cu ocazia Zilei Francofoniei şi a 25 de ani de la aderarea ţării noastre la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), sub înaltul patronaj al Secretarei generale a Francofoniei, ES DMichaëlle Jean şi în parteneriat cu Ambasada României de la Paris.