Primarul Nicușor Dan a inaugurat primul magazin caritabil din București

Getting your Trinity Audio player ready...

În Capitalei, la iniţiativa primarului Nicuşor Dan, a fost inaugurat magazinul caritabil „O mână de ajutor”, un proiect destinat să aducă o schimbare pozitivă în comunitate. Amplasat pe Calea Plevnei, în sectorul 1, magazinul face parte din Centrul Integrat de Economie Circulară, reprezentând un efort comun între Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Eco Durabil. Deschiderea acestui spaţiu vine ca o veste bună pentru cei interesaţi să cumpere obiecte la preţuri modice şi să contribuie, în acelaşi timp, la sprijinirea cauzelor sociale importante.

Primarul Nicuşor Dan a evidenţiat pe reţelele de socializare că veniturile generate de vânzarea produselor donate, ce variază de la îmbrăcăminte şi mic mobilier la electrocasnice, jucării, cărţi şi produse de igienă, vor fi folosite pentru a finanţa achiziţia de materiale educaţionale pentru copiii defavorizaţi, dispozitive medicale pentru cei cu nevoi speciale, reabilitarea locuinţelor pentru persoane în dificultate şi proiecte de conservare a mediului.

Acest magazin funcţionează graţie finanţării obţinute prin Platforma de mediu pentru Bucureşti, o colaborare între Fundaţia Comunitară Bucureşti, ING Bank România şi susţinută de ENGIE România, demonstrând impactul pozitiv al parteneriatelor între sectorul public, cel non-profit şi cel privat. De la deschiderea Centrului în 2021 şi până în prezent, au fost colectate peste 7.800 de tone de produse, beneficiind aproximativ 72.000 de persoane din Bucureşti şi din întreaga ţară.

Magazinul „O mână de ajutor” este deschis publicului de luni până vineri între orele 09.00 şi 17.00, şi sâmbătă până la ora 14.00, oferind oportunitatea tuturor celor interesaţi să participe activ la un demers caritabil, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii comunităţii şi la promovarea unui viitor sustenabil. Iniţiativa subliniază angajamentul oraşului Bucureşti pentru principiile economiei circulare şi responsabilitatea socială, marcând un pas important în direcţia unui model de dezvoltare care pune comunitatea şi mediul înconjurător pe primul loc.