Răcire accentuată a vremii. Meteorolog: „Ne așteaptă două zile de fenomene extreme”

Cod portocaliu și cod galben de ploi abundente în aproape toată țara

Prognoza meteo arată că vor fi ploi, tunete, fulgere, vijelii, grindină și cantități de apă de 40 l/mp. 

Vântul va face probleme, rafalele atingând viteze de până la 75 de km/h. Luni, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată. A fost cod portocaliu de furtuni în nouă judete din centrul și estul țării. Totodată, jumătatea de sud-est a teritoriului se află sub cod galben de vreme instabilă, până luni la ora 10:00. 

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat de ce a apărut acest fenomen semnificativ de răcire a vremii, cât va mai dura și la ce să ne așteptăm în continuare, inclusiv în luna august.

„Ne așteaptă încă două zile de fenomene extreme. Luni și marți, în aproape toată țara, temperaturile nu vor mai depăși 24-25 de grade, ceea ce înseamnă o diferență semnificativă față de ceea ce am înregistrat duminică, 33 de grade care au fost resimțite chiar de 37-38 de grade. Întreaga săptămână 13-20 iulie va fi caracterizată la nivelul întregii țări de temperaturi la nivelul sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar și cele mai mari abateri negative sunt de așteptat în jumătatea nordică a țării”, a spus Elena Mateescu.