S-a dat START înscrierilor la Shakespeare School Essay Competition – ediția #11!

Dacă ai între 11 şi 19 ani, eşti pasionat de Limba Engleză, o vorbeşti fluent, eşti creativ şi stăpâneşti bine arta argumentării, te aşteptăm să-ţi demonstrezi priceperea în cadrul Shakespeare School Essay Competition!

Este vorba despre cel mai mare Concurs Naţional de Eseuri în Limba Engleză, cu participare gratuită, organizat anual de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie şi dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu din toată ţara.

Concursul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, se bucură de o mare popularitate în rândul tinerilor pasionaţi de limba engleză, anual fiind înscrise peste 4.000 de eseuri din toate judeţele ţării.

Competiţia este organizată pe două categorii de vârsta, 11-14 anişi respectiv 15-19 ani.

Cei care intră în competiţie pot câştiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: doua tabere de limba engleză in Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

Tema concursului: La ediţia din 2019, participanții sunt provocaţi să scrie un eseu original în limba engleză cu titlul „A World with NO Rules” (O lume fara reguli).

Participanţii îşi pot înscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competiției (sau copy în browser https://goo.gl/jWcZjt),la una dintre cele două categorii de vârstă, 11-14 ani sau 15-19 ani.

Termenul limită de înscriere în concurs este 31 martie 2019.

Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selectează cele mai bune, originale şi creative 30 de lucrări.Ierarhia finală a câştigătorilor este stabilită în urma unor scurte interviuri live, in limba engleză, cu finaliştii.

Premii și distincții și pentru profesori

Profesorul cu cei mai mulți concurenți înscriși va participa gratuit, ca însoțitor de grup, la o tabară de 2 săptămâni în Marea Britanie.

Toți profesorii de limba engleză din partea cărora se vor înscrie minimum 10 participanți la Shakespeare School Essay Competition 2019, vor primi un Certificat de Merit.

Trofeul Excelenței: Județul cu cel mai mare număr de participanți la competiție va primi Trofeul Shakespeare School Essay Competition.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 7 iunie 2019 la Bucureşti.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Proiectul își propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză, oferindu-le totodată șansa unei experiențe unice, într-o tabară internațională de studiu.

(…)Fiind o tabără internațională, am avut ocazia să realizăm schimburi culturale cu adolescenți din mai multe țări, rețeaua prieteniilor extinzându-se în final până în Portugalia, Turcia, Ghana, Ucraina, Rusia și China, plus multe alte state din care proveneau activity leaderii sau profesorii noștri. (…). Mulțumesc Shakespeare School pentru ocazia de a ajunge într-o asemenea tabără prin intermediul concursului “Shakespeare School Essay Competition”. La cât mai multe ediții! De asemenea, mulțumesc doamnei profesoare care ne-a însoțit și tuturor celor pe care i-am cunoscut pentru că au tranformat aceste două săptămâni într-un album de amintiri de pus la suflet”, a declarat Alexandra Tudorescu, câştigătoarea premiului I, categoria 15-19 ani, la ediţia din 2018 a Concursului.

Mai multe detalii despre temă, regulament și înscriere pe www.shakespeare-school.ro, secțiunea Competiții, sau AICI.