Soprana Elena Moșuc revine pe scena Operei Naționale București

Soprana Elena Moșuc revine pe scena Operei Naționale București joi, de la ora 19,00, într-o reprezentație specială a operei "La Boheme" de Giacomo Puccini, în care va interpreta rolul Mime, avându-l ca partener de scenă pe tenorul Daniel Magdal (rolul Rodolfo), informează un comunicat al instituției ONR.

Una dintre cele mai de seamă soprane românce ale ultimelor decenii și artist onorific al Operei Naționale București, soprana Elena Moșuc a obținut recent succese răsunătoare în roluri precum Marguerite din "Faust", Amina din "La Sonnambula", Liu din "Turandot", Mimi în "La Boheme" și Maria Stuarda din opera omonimă.

De-a lungul timpului, soprana Elena Moșuc a primit numeroase distincții. În anul 2005, ca recunoaștere a meritelor sale excepționale, i-a fost acordat în România titlul de "Ofițer al Artelor", iar în 2009 i s-a decernat Premiul "Lina Pagliughi: Siola d'oro", oferit de asociația criticilor din Italia, fiind prima artistă de origine română laureată a acestui premiu. Tot în 2009 a obținut titlul de doctor în muzică la Universitatea de Muzică din București.