Sting a anunțat lansarea în luna noiembrie a celui de-al 12-lea album

Sting a anunțat joi lansarea în luna noiembrie al celui de-al 12-lea album al său înregistrat în studio, care va marca revenirea cântărețului la sonoritățile rock, cu evocarea unor subiecte de actualitate, cum ar fi refugiații din Europa și schimbările climatice, transmite AFP.

Intitulat "57th&9th", cu referire la o intersecție din New York prin care trecea zilnic pentru a ajunge la studiouri, albumul va fi lansat în 11 noiembrie, a anunțat casa sa de discuri. Ultimul album al solistului a fost lansat în 2013, dar el a mai putut fi auzit anul trecut în duet cu Mylene Farmer.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Sting (64 de ani) a spus că, prin acest album, revine la sonorități mai rock, după ani consacrați unor creații mai experimentale. Cunoscut pentru angajarea sa alături de Amnesty International în cauze legate de apărarea drepturilor omului, cântărețul a menționat că una dintre piese, "Inshallah", vorbește despre refugiații din Europa, iar o altă melodie, "One Fine Day", îi critică pe cei care se îndoiesc de realitatea schimbărilor climatice.