Teatrologul Octavian Saiu a lansat volumul „Teatrul la persoana I“

Teatrologul Octavian Saiu a afirmat, la lansarea volumui său Teatrul la persoana I" că volumul este "pentru toţi cei care iubesc teatrul, pentru toţi cei care încearcă să-l înţeleagă şi pentru cei care vor să se apropie de misterul acestei arte".

Autorul Octavian Saiu a mărturisit că pentru realizarea acestei cărţi a plecat, în primul rând, de la experienţe personale, "de la nevoia de a găsi în teatru un echivalent al literaturii la persoana I'', de la raportul pe care l-a avut cu ''opera acestui creator de teatru uluitor care este Simon McBurney, de la întrebările şi nedumeririle generate de arta lui Pippo Delbono şi, nu în ultimul rând, de la nevoia de a descrie într-un volum magia absolută a teatrului semnat de cel mai mare creator de imagini din universul contemporan care este Robert Lepage".

Actriţa Dorina Chiriac a spus că volumul lui Octavian Saiu este pentru cei care lucrează în acest domeniu şi nu numai, pentru cei care iubesc teatrul şi merg des la spectacole şi a apreciat că "orice făcător de teatru" trebuie să o aibă în bibliotecă.

La rândul său, actorul Adrian Titieni a arătat că Octavian Saiu este ''un ghid necesar prin intermediul acestei cărţi''. ''Cred că cei care o vor parcurge cu certitudine îşi vor îmbogăţi, într-un fel sau altul, motivaţi şi determinaţi, reperele absolut importante care nu neapărat aparţin lumii teatrului, ci aparţin unei sfere identitare a lumii în care trăim, pentru că până la urmă este vorba de comunicare. Comunicare într-un mod specific şi cât se poate de personal", a spus Titieni.

Actriţa Maia Morgenstern a oferit, pe lângă lectura a două pasaje din cartea lui Octavian Saiu, şi un minirecital din spectacolul "Janka".