Theresa May promite că nu va rămâne în fruntea guvernului în următoarea fază a Brexitului

Theresa May promite că va demisiona dacă acordul său pentru Brexit va fi aprobat de camera Comunelor. Premierul britanic a spus acest lucru în urmă cu scurt timp în faţa deputaţilor de la Londra. Acordul a fost deja respins de două ori până acum şi şanse sunt foarte puţine să poate fi adus pentru a treia oară la vot în Camera Comunelor.

Din ce-mi amintesc, ea a spus că nu va rămâne în post în următoarea fază a negocierilor, ceea ce ar presupună că, după adoptarea acordului (Brexitului), ea ar urma să lase pe altcineva” în post, a spus parlamentarul conservator James Cartlidge.

În această seară, parlamentul britanic votează din nou în privinţa Brexit. Se va pronunţa asupra variantelor de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce acordul negociat de Theresa May a fost respins de două ori.

Din lista de 16 propuneri au fost alese opt. Printre care niciun acord, rămânerea în piaţa unică şi uniunea vamală după Brexit până la negocierea unui acord amplu de comerţ cu UE. Alte variante se referă la revocarea articolului 50 şi la organizarea unui nou referendum.

Aceasta, în condițiile în care deputaţii au preluat luni controlul asupra Brexit într-o şedinţă tensionată.

„Continuăm să lucrăm pentru a ne asigura că realizăm Brexit pentru poporul britanic şi garantăm că realizăm Brexit pentru poporul britanic. Avem un acord care anulează taxa de membru al UE, care opreşte UE să ne mai facă legile, care ne dă dreptul la propria politică de imigraţie, care pune punct politicii comune în domeniul agricol, politicii comune în domeniul pescuitului. Alte opţiuni nu fac acest lucru. Alte opţiuni vor duce la întârzieri, la nesiguranţă şi riscul că nu vom realiza niciodată Brexit”, a spus Theresa May.