Thriller-ul „Câini”, de Bogdan Mirică, selectat în festivaluri din peste zece țări

Thriller "Câini", în regia lui Bogdan Mirică, face înconjurul lumii în această toamnă, în paralel cu premiera în cinematografele românești, filmul fiind selectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite și Italia.

"Câini" va rula pentru publicul din capitala Finlandei, la cea de-a 29-a ediție a Helsinki International Film Festival (15 — 25 septembrie), cel mai mare festival de film din această țară, iar selecția se axează pe filme provocatoare și inovatoare. Cele trei proiecții din secțiunea "Men or Animals?" sunt programate pe 19, 21 și 24 septembrie.

În paralel, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică va rula în secțiunea "Cinema Extraordinaire", dedicată celor mai importante producții lansate în ultimul an, la Bergen International Film Festival (20—28 septembrie), cel mai mare eveniment de gen din Norvegia ca număr de filme.

În luna octombrie, thriller-ul cu Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu va ajunge la publicul de pe trei continente, din Canada până în Israel, iar în noiembrie, călătoria va continua în nu mai puțin de șase țări.

"Câini" a câștigat recent două premii la Festivalul de la Sarajevo: "Heart of Sarajevo" pentru Cel mai bun actor — Gheorghe Visu și "Mențiunea Specială a Juriului". În primăvară, filmul a obținut Premiul criticii — FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes și Trofeul Transilvania la TIFF 2016.