„Vă place Beethoven?”, turneu naţional cu violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Daniel Goiţi

Violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Daniel Goiţi au început, miercuri, la Timişoara, turneul naţional „Vă place Beethoven?” care se va desfăşura până pe 30 octombrie, în alte şapte oraşe din România.

Ajuns la ediţia cu numărul şase, turneul „Vă place…?” a fost iniţiat în 2012 de violoncelistul Răzvan Suma, iar de atunci publicul a urmărit fascinat povestea unei aventuri muzicale care a crescut de la etapă la etapă: de la Bach la Brahms, de la tango la Schumann, anul acesta turneul lansează o nouă provocare: „Vă place Beethoven?”

Într-un duet instrumental, cei doi muzicieni protagonişti ai turneului, Răzvan Suma şi Daniel Goiţi vor interpreta trei sonate pentru pian şi violoncel semnate de celebrul compozitor german: Sonata în la major, op. 69, nr. 3, reper absolut şi revoluţionar al genului, alături de Sonata în do major, op. 102, nr. 1, şi de Sonata în re major, op. 102, nr. 2.

Cei doi muzicieni vor ajunge la Sfântu- Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuş (14 octombrie), la Alba Iulia, Casa de Cultură (15 octombrie), la Deva, Sala Pro Arte (16 octombrie), la Bistriţa, Sinagoga (17 octombrie), la Iaşi, Aula BCU (18 octombrie), la Sala Radio, Bucureşti (24 octombrie).

Turneul se va încheia pe 30 octombrie, la Piteşti, la Sala Filarmonicii. Toate concertele vor avea loc de la ora 19.00.