VerSETS of Jazz, vineri seară la Qreator

Începând cu luna februarie, publicul este invitat să participe la o nouă stagiune de jazz și literatură organizată de UCIMR în cadrul căreia va fi celebrată creativitatea autorilor români de jazz și literatură, într-un spațiu destinat 100% mentalității inovatoare.

Primul concert din Stagiunea de Jazz și Literatură „VerSETS of JAZZ” va avea loc vineri, 1 februarie 2019, de la ora 19:0 la Qreator (Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor nr. 8A).

Va concerta Luiza Zan acompaniată de Albert Tajti la pian, iar scriitorul Radu Vancu va fi invitat să citească din cele mai recente poeme. Altfel spus, cei trei creatori vor compune „Volumul 1” dintr-o „stagiune care sperăm că va rămâne mult timp pe rafturile preferințelor voastre,” au anunțat pe Facebook organizatorii.

Evenimentul va avea loc la parterul Qreator, în Camera Tutunului, iar intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa rezervari.ucimr@gmail.com Un eveniment recomandat celor peste 18 ani, Qreator fiind un loc de întâlnire și pentru adulții fumători (viitori) utilizatori de IQOS. Bonus  de mobilitate: cei care vin cu PONY Car Sharing beneficiază de parcare gratuită în limita locurilor disponibile, prin rezervare la aceeași adresă de email.

Stagiunea de Jazz și Literatură este un eveniment inclus în proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sector 1 Bucureşti prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Despre VerSETS of Jazz

Pentru că de multe ori jazz-ul și literatura împărtășesc teritorii comune, pentru că nu o dată autorii de literatură sunt mari ascultători de jazz, iar creatorii de improvizații sonore își găsesc adesea inspirația în pasionante lecturi și din multe, multe alte motive am creat această stagiune „VerSETS of Jazz” la Qreator.

VerSETS pentru că păstrează o referință la paragrafe de texte (numerotate), pentru că în muzicologie se referă la forme de „fugă” (evadare, spunem noi) pentru orgă, pentru că „ver-” înseamnă „veridic”, „autentic”, pentru că „-sets” înseamnă „sesiuni”, „serii”, iar toate celelalte semnificații vor fi compuse numai din experiența publicului la eveniment, din implicarea artiștilor și din toate legăturile semnatice pe care doar cei creativi le pot face.