Violonistul Alexandru Tomescu duce „Anotimpurile“ la Paris

La Sala Bizantină de la Hôtel de Béhague, reşedinta Ambasadorului României în Franţa, are loc astăzi, 22 iunie 2017, un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu.

Evenimentul marchează cei 10 ani împliniţi de la demararea Turneului Stradivarius, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din România. Programul de recital prezentat astăzi de Alexandru Tomescu alături de pianista Sînziana Mircea şi bandoneonistul Omar Massa include opusuri de Astor Piazzolla, Manuel de Falla, Enrique Granados și Pablo de Sarasate.

Având ca temă Anotimpurile, concertul Stradivarius la Paris are în repertoriu cele patru Anotimpuri de Astor Piazzolla şi compoziţii semnate de Manuel da Falla, Enrique Granados, Pablo de Sarasate, Isaac Albeniz.

După 15 concerte susţinute în 14 oraşe din România şi care au atras zeci de mii de iubitori ai muzicii, concertul de la Paris se anunţă ca unul de excepţie, cererea de participare din partea publicului francez depăşind cu mult capacitatea prestigioasei Săli bizantine.