Violonistul Roman Kim revine la Cluj

În octombrie 2015 a impresionat alături de Orchestra Română de Tineret. La inceputul lunii martie Roman Kim revine la Cluj şi, împreună cu pianistul Jure Goručan, va susţine un concert cu lucrări de Giuseppe Tartini, Eugène Ysaÿe, Niccolò Paganini şi Roman Kim. Concertul va avea loc în 6 martie, la ora 19, în Auditorium Maximum al UBB.

Adesea comparat cu Paganini, Roman Kim redefineşte virtuozitatea aşa cum o ştim. Născut în Kazahstan, şcolit la Moscova (elev al aceleiaşi profesoare care i-a descoperit pe Maxim Vengerov şi Vadim Repin: Galina Turchaninova) şi stabilit în Köln, acum cântă la o vioară din 1750 care "vorbeşte limba italiană".

Unul din cei mai captivanţi solişti ai generaţiei tinere, Roman Kim a făcut mai întâi senzaţie în mediul online prin video-urile postate pe YouTube, vizualizate de mii de persoane, înainte de a fi aclamat în săli mari de concert. Format în Moscova la clasa profesoarei Galina Turtschaninova, Roman Kim îşi continuă studiile la Universitatea de Muzică din Köln, la clasa cunoscutului pedagog Viktor Tetriakov. Cu ajutorul unei burse oferite de Fundaţia Mstislav Rostropovici, în perioada 2001-2008, s-a perfecţionat la cursurile de măiestrie susţinute de violonişti precum Maxim Vengerov, Midori Goto, Lewis Kaplan, Miriam Fried şi Gidon Kremer.

Biletele se pot cumpăra de la Libraria Bookstory (Bd-ul.Eroilor, nr. 6-8), de la AgenţiaTeatrală (Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14) şi de pe Biletmaster.ro