A murit artistul Ilie Micolov

Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov a murit sâmbătă, în urma unui stop cardiorespirator, a declarat  doctorul Cristina Atănăsoaie Iacob, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Artistul era internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului din data de 14 iulie, cu afecţiuni cardiace şi diabet.

Decesul s-a produs în jurul orei 11,00, în urma unui stop cardiorespirator. Ilie Micolov era internat în secţia de Terapie Intensivă, cu obezitate, probleme cardiace şi diabet, afecţiuni în urma cărora s-a produs stopul cardiorespirator„, a afirmat Cristina Atănăsoaie Iacob.
Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov s-a născut la Suceava şi a învăţat să cânte la chitară la vârsta de 12 ani. După finalizarea studiilor, a fost economist la Direcţia Sanitară a judeţului Suceava şi, o perioadă, consilier pe teme muzicale la radio. A apărut în spectacolele teatrului „Constantin Tănase” şi a avut numeroase turnee, alături de formaţia „Romanticii'”.

În 1983, când avea 34 de ani, a compus melodia „Dragoste la prima vedere”, care a cucerit definitiv publicul prin simplitatea si sensibilitatea versurilor scrise chiar de el.

Astfel, datorită popularităţii câştigate, i s-a propus imprimarea unui disc de autor, pe care l-a realizat împreună cu Mircea Drăgan, albumul fiind reeditat de aproximativ 20 de ori, până a ajuns să se vândă în peste 600.000 de exemplare.