Anouar Brahem Quartet va concerta la București

Anouar Brahem Quartet va concerta pe 12 mai 2016, de la ora 20.00, la Sala Radio din Bucureşti în cadrul turneului de promovare a celui mai nou album, „Souvenance”. Potrivit organizatorilor Twin Arts, evenimentul făce parte din seria Jazz Night Out 2016.

Unul dintre cei mai proeminenţi artişti ai prestigioasei ECM Records se întoarce în România cu un nou album, „Souvenance”, după concertele susţinute în 2011 şi 2012. Maestru al unei acustici unice, numit de critici „clasic subversiv”, Anouar Brahem este întotdeauna contemporan, în ciuda faptului că performează la un instrument tradiţional vechi de secole, oud-ul.

Cel mai nou proiect, „Souvenance”, este un dublu-album editat la casa germană de discuri ECM (Edition of Contemporary Music) şi un nou pas în căutarea unei punţi spirituale între culturi. Deşi instrumentistul nu face o conexiune directă între evenimentele din Tunisia natală şi noile piese, recunoaşte că frica, bucuria şi speranţa simţite de concetăţenii săi în ultimii ani l-au afectat profund, inclusiv muzical.

Quartetul împreună cu care Anouar Brahem vine la București este format din  Franҫois Couturier (pian), Klaus Gesing (clarinet) şi Björn Meyer (bas).

Anouar Brahem a înregistrat albumele „Conte de L’Incroyable Amour” (1991), „Madar” (1994), „Khomsa” (1995), „Thimar” (1998), „Astrakan Café” (2000), „Le Pas Du Chat Noir” (2001), „Le Voyage De Sahar” (2006), „The Astounding Eyes Of Rita” (2009), „Souvenance” (2014).