Artistul vizual Geta Brătescu va reprezenta România la cea de-a 57-a ediţie a Bienalei de la Veneţia

”Geta Brătescu-Apariţii” este proiectul câştigător în urma celei de-a doua etape a Consursului naţional pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia.

În urma centralizării punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei, a fost desemnat câştigător proiectul: ”Geta Brătescu-Apariţii”, semnată de Geta Brătescu, Magda Radu, Corina Bucea, Diana Ursan, Raymond Bobar, Dan Burzo, Frederic Eyl, Steffen Oestreich, Marian Manten. Punctajul proiectului a fost de 86,71p.

Geta Brătescu s-a născut la 4 mai 1926, Ploieşti. Opera sa artistică include lucrări de grafică, desen, colaj, fotografie şi ilustraţie de carte. A urmat Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti în perioada 1945 – 1949, iar profesori i-au fost George Călinescu şi Tudor Vianu, apoi Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucureşti, între 1969 – 1971. A început studiile de artă în 1945, la Academia de Arte Frumoase, sub îndrumarea maestrului Camil Ressu, dar a fost forţată să le întrerupă din cauza cenzurii comuniste.