Benny Andersson, membru al grupului Abba, lansează un album cu piese interpretate la pian

Muzicianul suedez Benny Andersson, fost component al formației Abba, lansează vineri un nou album intitulat ''Piano'', care conține o serie de piese celebre ale grupului suedez interpretate la pian, fără acompaniament instrumental și vocal.

''Piesele pe care le-am ales sunt o parte din mine'', a spus Benny Andersson într-un interviu dat publicității de casa lui de discuri. ''Într-un fel ciudat, mă simt ca și cum îmi interpretez memoriile", a adăugat el, citat de Reuters.

Benny Andersson a făcut parte din trupa suedeză Abba alături de Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Faltskog. Deși grupul s-a despărțit în 1982, popularitatea sa a fost menținută de generații întregi de fani, iar albumele trupei suedeze se numără printre cele mai vândute materiale discografice din toate timpurile.

În 2010, Abba a primit din partea casei sale de discuri un premiu special pentru cele 375 de milioane de albume vândute pe plan mondial.

De la ora 15:00, 17:00, 19:00, la Radio Clasic se pot asculta in premieră cele mai recente piese interpretate și compuse pentru pian de Benny Andersson.