Brâncuşi, omagiat printr-o expoziţie la Muzeul Naţional Cotroceni, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la naşterea sculptorului

Luni, 19 februarie, de la ora 18.00, la Muzeul Naţional Cotroceni, în Spaţiile medievale, are loc vernisajul expoziţiei „Ex-Libris Brâncuşi” care marchează împlinirea a 142 de ani de la naşterea celui mai mare sculptor român al tuturor timpurilor. Expoziţia va fi deschisă publicului între 20 februarie şi 13 martie.

Expoziţia omagiu va reuni lucrările a peste 200 de artişti plastici – graficieni, pictori, sculptori, ceramişti- din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Turcia.

De asemenea, evenimentul, organizat la iniţiativa artistului plastic Florin Stoiciu, profesor la Facultatea de Arte la Universitatea Ovidius din Constanţa, va beneficia de implicarea unor personalităţi precum Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Ştefan Câlţia, Alexandru Ghilduş, Bogdan Hojbotă, Napoleon Tiron, Costel Iacob, Mihai Tugearu etc.

La vernisaj vor participa prof.univ.dr Florin Stoiciu, Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Daniela Vitcu, decanul Facultăţii de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa, Adriana Lucaciu, prodecanul Facultăţii de Arte de la Universitatea de Vest din Timişoara, conf. univ. dr. Aurel Vlad, de la UNARTE din Bucureşti, lect. univ. dr. Răzvan Constantin Caratănase, dar şi majoritatea artiştilor care au lucrări în expoziţie.