Cântăreaţa Marina Scupra a murit la vârsta de 49 de ani

Cântăreaţa Marina Scupra a murit la vârsta de 49 de ani. Artista suferea de cancer, boală pe care a descoperit-o în urmă cu câteva luni şi care a avansat rapid, după cum a mărturisit soţul acesteia.

Marina Scupra a murit duminică, potrivit agenţiei News.ro. Solista de muzică uşoară fusese diagnosticată cu cancer în urmă cu câteva luni.

Soţul artistei, fostul voleibalist Claudiu Piţigoi, a precizat că boala a avansat rapid şi nu s-a mai putut face nimic. „O boală nemiloasă cu o evoluţie rapidă a doborât-o fără să ne dea răgazul de a ne dezmetici. Fac un apel la bun simţ şi discreţie din partea tuturor. Marina a trăit discret toată viaţa“, a scris Claudiu Piţigoi într-un mesaj public.

La rândul ei, Mirabela Dauer şi-a exprimat regretul pentru pierderea colegei sale prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook: „Te-ai stins prea devreme. Să-ţi găseşti liniştea acolo unde ai plecat să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere, dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el… Odihneşte-te în pace, om frumos! Rămas bun, prieten drag!“

Marina Scupra a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, după ce a debutat pe micile ecrane, în 1973, în emisunea „Prietenii lui Aşchiuţă“.

În anul 1981, a participat la „Cântarea României“ unde a obţinut menţiune. În 1984, a primit trofeul Festivalului de la Mamaia, cu melodia „Joc de copii“, compusă de Laurenţiu Profeta, după ce, cu un an în urmă, primise din partea juriului, la acelaşi festival, Premiul Tinereţii.

A început apoi colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit soţ, şi cu care a avut doi copii. După divorţul de Dimitriu, artista s-a recăsătorit în 2004 cu Claudiu Piţigoi, fostul mare voleibalist al Stelei şi al echipei naţionale.

În 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducţie“, din distribuţia căreia au mai făcut parte Horia Brenciu şi Tino Furtună. Marina Scupra a cântat în spectacole ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu“.

Printre melodiile celebre din repertoriul Marinei Scupra se numără „Drumul meu“, „Oameni de zăpadă“, „Tinereţea mea“, „Ce dor mă cheamă“, „Iubirea mea este un adevăr“, „Ce ai făcut cu viaţa mea“, „La drum cu un cântec vesel“, „Bine te-am găsit bătrâne Charleston“, „Copii cartierului“ şi „La balul fulgilor de nea“.