1 IUNIE: Caritabil Fest – Symphactory Orchestra, Alexandrina, Lucia şi mulţi alţii cântă pentru 3 copii care au câştigat lupta cu cancerul

Prima ediţie a Caritabil Fest va avea loc pe 1 iunie 2017, la Expirat – Halele Carol, începând cu ora 18:00.

Concertul caritabil are scopul de a strânge fonduri pentru 3 adolescenţi care au scăpat de cancer, cu şanse mari de supravieţuire, ce provin din familii fără posibilităţi financiare.

Nu se strâng bani pentru operaţii, ci pentru nevoile personale (rechizite, haine, alimente, etc). Donaţia minimă este de 50 de lei, iar banii vor fi strânşi într-o urnă sigilată, aflată la intrare. La sfârşitul evenimentului, banii vor fi număraţi de organizatori (poate participa şi publicul), apoi vor fi predaţi pe baza unui proces-verbal Asociaţiei Magicamp, care, la rândul ei, va dona banii în conturile familiilor celor 3 adolescenţi.

Cătălin este un copil trecut prin tot felul de tragedii – a avut cancer, o pareză, i-a murit mama anul trecut într-un accident de maşină, pe trecerea de pietoni. Familia şi-a vândut casa pentru a putea fi operat în Franţa. Crede că sănătatea, voinţa şi curajul sunt cele mai importante lucruri în viaţă. A, şi veselia. Şi nu, nu se plânge de nimic. Locuieşte cu tatăl, sora şi bunica într-o singură cămăruţă, cu chirie în sectorul 2 şi de nişte ani aşteaptă un răspuns la cererea pentru o locuinţă socială.

Andreea are 14 ani, este din Bucureşti, s-a luptat cu cancerul mai mulţi ani şi tocmai a suferit un transplant de celule stem. Timp de 6 luni este nevoită să stea izolată. Deşi ar trebui să fie într-o cameră sterilizată, este imposibil, pentru că trăieşte într-o singură cameră cu sora geamănă (bolnavă psihic), cu fratele ei mai mare şi cu mama ei, care are grijă de ea. Tatăl a murit anul trecut. Andreea îşi doreşte o cameră doar pentru ea, un laptop, care să o ajute să uite de faptul că nu poate ieşi afară ca să se joace, nişte hăinuţe şi sănătate.

Teo, de doar 13 ani, a avut cancer la pancreas. Învaţă bine, îşi doreşte şi el un telefon, dar ştie că e nevoie şi de mâncare pentru toţi cei 9 membri ai familiei care trăieşte într-un apartament cu 2 camere în cartierul Militari din Bucureşti. Teo mai are 6 fraţi, dintre care 4 merg la şcoală.

Artiştii/trupele care au răspuns invitaţiei organizatorilor pentru a concerta gratuit cu ocazia evenimentului caritabil sunt:  Symphactory Orchestra – strings (muzică clasică), Alexandrina, Maria Raducanu, Lucia, The Mono Jacks, TRAVKA, KUMM, Cred Ca Sunt Extraterestru, The Amsterdams, EYEDROPS, Greetings Sugar, JINXY VON D'ERS, NEXT EX, #2Fire2Paie.