Volumul ”Gigi Căciuleanu – OmulDans”, lansat la FITS

Volumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans”, de Ludmila Patlanjoglu, a fost lansat, duminică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), artistul mărturisind la eveniment că a citit textul ca pe unul „despre altcineva”.

Acest volum s-a făcut ca un dans şi ca o coregrafie, ca o coregrafie cum o fac eu, cei care au lucrat cu mine ştiu – câteodată e foarte directă, câteodată este teleghidată de departe„, a afirmat Gigi Căciuleanu.

El a vorbit despre felul în care a citit textele despre personalitatea sa. „Eu m-am uitat în cartea asta şi nu m-am recunoscut. Am citit-o ca despre altcineva”, a spus Căciuleanu, care a adus un omagiu celor care nu se văd în lumina reflectoarelor – oamenii din culise.

„Fără aceşti oameni nu am putea face nimic. E un omagiu foarte frumos pe care doamna Patlanjoglu l-a subliniat într-o manieră minunată şi a şi insistat foarte mult. (…) Vreau să le spun mulţumesc într-un mod foarte oficial şi foarte solemn acestor oameni pe care nu-i vedeţi, dar care sunt prezenţi”, a punctat artistul.

„OmulDans” este un proiect al Editurii Institutului Cultural Român, în colaborare cu Editura Nemira, şi este o carte-album în trei versiuni – română, franceză, engleză, realizată în condiţii grafice excepţionale de Bogdan Căpîlnean.

Volumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans” va mai fi lansat la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova (22 septembrie), Opera Naţională Română Iaşi (6 octombrie), Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls – Teatrul Ţăndărică (21 noiembrie).

Pentru acest eveniment, Gigi Căciuleanu a realizat recitalul extraordinar „Text Shop”, un one-man show ce propune o formă originală de contact direct cu publicul. Albumul a fost editat cu sprijinul JTI şi al Fundaţiei Art Production