Christian Badea dirijează „Tosca” pe 10 şi 14 martie la Opera din Sydney

La Opera din Sydney, dirijorul Christian Badea conduce până pe 14 martie încă două reprezentaţii a operei "Tosca" de Giacomo Puccini. În rolul titular al operei regizate de John Bell este soprana spaniolă Ainhoa Arteta.

Christian Badea va dirija "Tosca" la Sydney pe 10 şi, respectiv, pe 14 martie, după care va reveni în România pentru patru concerte la Filarmonica "George Enescu", susţinute în ultimele două săptămâni din luna martie.

Montarea a fost realizată în urmă cu trei ani, când Christian Badea a condus premiera de la Sydney, fiind nominalizat la Premiul Helpmann pentru Cel mai bun dirijor. Artistul român a revenit în luna februarie la Sydney, având o serie de noi reprezentaţii cu opera lui Puccini pe prestigioasa scenă australiană. De altfel, Christian Badea a semnat până în 2019 cu Opera din Sydney pentru a conduce aici şi alte producţii. În "Tosca", opera regizată de John Bell, naziştii ocupă Roma.

 tosca1

Decorul semnat de Michael Scott-Mitchell se mută, la Opera din Sydney, de la biserica catolică la sediul fasciştilor lui Scarpia.

Una dintre cele mai frumoase opere din istorie, cu celebrele arii "E lucevan le stelle" şi "Vissi d'arte", se bucură la Sydney de unii dintre cei mai buni interpreţi, soprana Ainhoa Arteta şi dirijorul Christian Badea, care creează o magie pe scena Operei din Australia, punctează regizorul John Bell.

tosca2