Concert eveniment: Orchestra Simfonică București

OSB-concert

Radio Clasic vă propune să vizionați concertul integral susținut sub genericul“Seara italiană” de către Orchestra Simfonică Bucureşti în cadrul Stagiunii SalutCULTURA!

Numită în presa de specialitate drept “o capsulă de forță si pasiune”, Orchestra Simfonică București alături de dirijorul Jin Wang, soprana Oana Maria Șerban și tenorul Andrei Lazăr vor interpreta o selecție specială de uverturi, arii și canzonete celebre.

Stagiunea SalutCULTURA! reprezintă primul sezon concertistic al Orchestrei Simfonice București, o serie de concerte eveniment cu caracter lunar. Ediția 2018 omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918. Lucrări celebre ale compozitorilor români sunt prezente în deschiderea programului fiecărui concert interpretat de Orchestra Simfonică București, alături de un repertoriu atent selectat.

În calitate de Ambasador Cultural al României, Orchestra Simfonică București a fost prima instituție muzicală din România care a fost invitată, alături de dirijorul francez Benoît Fromanger, să facă un turneu în America latină unde a concertat în 7 dintre cele mai importante săli de spectacol de pe acest continent. În 2017, datorită succesului înregistrat, orchestra a fost invitată din nou în America de Sud.

Sub bagheta dirijorului austriac de origine chineză, Jin Wang, Orchestra Simfonică București a sustinut 20 de concerte în cadrul primului său turneu în Republica Populara Chineză, devenind astfel prima orchestră simfonică din România care a concertat în cadrul unui turneu de anvergură după 1990 în Shanghai, Nanjing, Hangzhou, Wuxi, Changzhou, Suzhou.

Parteneri: Primaria Sectorului 6 / Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, Ponsa, Texcargo, EVconnect.ro
Parteneri media: Radio Clasic, MediaAdvertising