Cvartetul Ad Libitum participă la Festivalul Internaţional de Muzică Marvão

În perioada 21-30 iulie va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică din Marvão, în cadrul căruia cvartetul de coarde Ad Libitum va susţine un recital. Acesta va avea loc pe 27 iulie, de la ora 16.00, la Igreja de Sao Tiago.

Cei patru membri ai cvartetului, Alexandru Tomescu, vioara I, Şerban Mereuţă, vioara a II-a, Bogdan Bişoc, violă şi Filip Papa, violoncel, vor interpreta piese de George Enescu, Sebastian Androne şi Ludwig van Beethoven, după cum informează un comunicat de presă emis de Institutul Cultural Român de la Lisabona. Recitatul Ad Libitum va cuprinde piesele: Sebastian Androne – Glances of Memories; George Enescu – String Quartet nr. 2, op. 22; Ludwig van Beethoven-String Quarteta-minor, op. 132.

Festivalul Internaţional de Muzică Marvão (FIMM) se desfăşoară în mai multe oraşe din regiunea Alentejo şi Alto Alentejo din Portugalia şi Valencia de Alcántara din Spania. În ciuda tinereţii sale, festivalul a reunit în decursul anilor un număr semnificativ de personalităţi de prim rang ale vieţii muzicale internaţionale şi şi-a câştigat un loc de frunte în rândul manifestărilor festivaliere din Portugalia.