Dan Rădulescu, premiul pentru „Cel mai bun actor” la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sankt Petersburg

Spectacolul "Omul pernă" de Martin McDonagh, în regia lui Eugen Gyemant, a fost prezentat pe 5 decembrie 2016, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „ArtOkraina" din Sankt Petersburg, Rusia. În urma acestei reprezentaţii, actorul Dan Rădulescu a primit premiul pentru "cel mai bun actor".

Din distribuţia spectacolului mai fac parte actorii: Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc şi Teodora Iancu. Scenografia şi grafica sunt semnate de Maria Nicola, în timp ce light design-ul a fost realizat de Alexandru Macrinici şi Alexandru Mihăilă.

Proiect este conceput de Roxana Crişan, realizat de Fundaţia Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, finanţat de ArCuB prin programul cultural „Eşti Bucureşti" 2015.

Piesa este construită prin continue răsturnări de situaţie, ca o poveste fantastică de groază dezvoltată până la absurd. Aceste răsturnări teatrale fac ca textul să oscileze în continuu între parodie şi un tragic naiv, asumat în acelaşi fel în care se implică copiii în propriile ficţiuni. Omul pernă este o comedie neagră despre imaginaţie, care uneori, cu cât e mai bolnavă, cu atât e mai creativă.