Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în perioada 1 — 6 noiembrie 2016 cea de-a V-a ediție a Festivalului Bucureștii lui Caragiale.

Dedicat creației celebrului dramaturg, Festivalul propune un program valoros de spectacole de teatru, puse în scenă de regizori de calibru, dar și proiecții de film, cu scopul de a transpune pe scenă atmosfera Bucureștilor de altădată. Publicul va avea astfel ocazia să observe ticuri și mecanisme, caractere și mofturi în producții remarcabile, care surprind umorul amărui ale textelor lui Caragiale.

Cinci dintre cele mai apreciate spectacole de teatru din București se regăsesc în programul Festivalului, care include producții semnate de Alexandru Dabija ('O scrisoare pierdută', Teatrul de Comedie), Victor Ioan Frunză ('O scrisoare pierdută', Teatrul Metropolis), Gelu Colceag ('O noapte furtunoasă', Studio Amena în parteneriat cu Teatrul Mic), Doru Ana ('O scrisoare pierdută', Teatrul Bulandra), dar și o producție cu regie colectivă ('De la Caragiale la Șalom Alehem', Teatrul Evreiesc de Stat).

Festivalul prilejuiește totodată întâlnirea cu două ecranizări celebre după opera caragialiană: 'O noapte furtunoasă', în regia lui Jean Georgescu (1943; cu Radu Beligan, Alexandru Giugaru și George Demetru) și 'Două lozuri', în regia lui Gheorghe Nagy și Aurel Miheleș (1957; cu Grigore Vasiliu-Birlic și Radu Beligan).

Accesul la spectacole și proiecții este gratuit.

Programul complet pe http://www.festivalcaragiale.ro/