GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi

Organizatorii îşi propun să elimine complet amprenta de carbon rezultată din activităţile organizatorice pe care le implică în general un festival de film.

GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, include în program proiecţii ale unor filme documentare realizate de specialişti străini, dar şi studii de caz din România, surprinse sub forma unor scurtmetraje, ateliere de ştiinţă, ecologie, robotică, reciclare creativă şi o conferinţă despre cum tehnologia contribuie la dezvoltarea soluţiilor sustenabile.

De asemenea, este primul festival carbon neutru din România. Pentru atingerea acestui scop, organizatorii festivalului au urmarit îndeplinirea a două obiective importante: reducerea emisiilor posibile și compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de seră. Realizarea acestor obiective va fi urmarită atît în cadrul organizării propriu-zise a festivalului, cât și în activitățile necesare pentru realizarea filmului documentar 10 (ZECE), ce va fi prezentat în deschiderea festivalului.

Prima ediție a GreenTech Film Festival se va desfășura în perioada 9-12 octombrie, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti. Programul și mai multe informații găsiți aici.