Lentila de contact cu Stelian Tănase – Nicolae, Principe al României

Vineri, 28 iunie, de la ora 12:00, dl. Stelian Tănase ne propune un nou fragmen din cartea „Repertoarul amorului” apărut în luna mai la Editura Hyperliteratura. În ediția de astăzi despre povestea de dragoste dintre Nicolae, Principele României și domnișoara Ioana Dumitrescu Doletti.

Principele Nicolae, Nicky aşa cum îl alinta familia, s-a născut la Sinaia, la Castelul Pelişor, la data de 5 august 1903, fiind al patrulea copil al cuplului princiar Ferdinand şi Maria. ”Un băieţel frumos, cu nasul cam lung… ochii erau de un albastru intens, cu o privire impunătoare, uneori aproape fioroasă. Un copil independent, capricios, ciudat, chiar imprevizibil, dar seducător, direct, cu o fire deschisă”. Aşa îl descrie Regina Maria pe prinţul Nicky în memoriile sale ”Povestea vieţii mele”.

Principele Nicolae a cunoscut-o în timpul Regenţei pe Ioana Dumitrescu Doletti, o femeie măritată cu un liberal de frunte, pe nume Saveanu. Ioana era o femeie “de o frumusețe discutabilă, dar înzestrată cu toate atracţiile viciului, deşteaptă şi şireată”, spunea în memoriile sale Constantin Argetoianu.

Mai multe despre această poveste de dragoste aflați la rubrica „Lentila de contact” realizată de Radio Clasic în parteneriat cu DeskReport.