Loving Vincent, primul film “pictat”

Companiile BreakThru Films si Trademark Films sunt foarte aproape de finalizarea unei premiere mondiale cinematografice: primul film de lung metraj “pictat” in intregime.

Pe durata a 80 de minute se succed peste 56.800 de cadre, toate fiind picturi in ulei pe panza realizate in stilul lui Vincent van Gogh de o echipa de 85 de artisti plastici. “Loving Vincent” este povestea vietii si a  mortii  genialului pictor olandez, redata prin inlantuirea animata a peste 120 dintre capodoperele sale si prin vocile personajelor din tablouri. Scenariul, bazat pe  800 de scrisori ale lui van Gogh, releva fapte si persoane importante pentru deslusirea controversatului sfarsit al artistului.

Pentru a da glas celor 20 de “martori” din ai vietii lui Vincent, regizorii Dorota Kobiela si Hugh Welchman au apelat la staruri precum Saorise Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth.

BreakThru Films este cunoscuta pentru productiile sale de animatie si documentare, avand in palmares chiar si un Premiu Oscar, obtinut in 2008 pentru filmul animat de scurt metraj “Petrica si lupul”.