„Mamma Mia!“, cel mai îndrăgit musical din toate timpurile, va fi produs şi în România

Pentru prima dată în România, anul acesta se montează unul dintre cele mai de succes musicaluri din toată lumea: „Mamma mia!“, bazat pe un libret de Catherine Johnson, cu muzică şi versuri scrise de Benny Andersson şi Bjorg Ulvaeus şi creat de Judy Craymer.

În prezent, se caută interpreţi pentru producţia românească. Premiera este programată pe 24 mai la Sala Palatului din Bucureşti.

Spectacolul va fi lansat la Bucureşti pe 24 mai, la Sala Palatului, după care va porni în turneu în toate marile oraşe din România, potrivit unui comunicat de presă.

„Mamma Mia!“ este o poveste romantică despre o tânără visătoare care încearcă să descopere cine e adevăratul ei tată şi invită la nunta sa pe cei trei bărbaţi din trecutul mamei sale care ar putea să o conducă la altar. O poveste despre dragoste şi prietenie, despre părinţi şi copii, despre alegeri în viaţă şi despre căutarea identităţii, spusă pe cele mai frumoase cântece ale trupei ABBA, cântece cunoscute şi îndrăgite de toţi românii.

Lansat în 1999, la Londra, în celebrul West End şi apoi în Statele Unite pe Broadway, musicalul are un succes fulminant. Peste 60 de milioane de spectatori au participat până acum la „Mamma mia!“, s-au bucurat, au cântat, au dansat împreună cu protagoniştii spectacolului, în toate colţurile lumii. În 2008, adaptarea pentru marele ecran bazată pe musical, cu Meryl Streep şi Amanda Seyfried în rolul mamei şi fiicei cucereşte şi publicul de cinema şi creează din „Mamma mia!“ un adevărat fenomen mondial în industria spectacolului. Oriunde este lansat, Mamma mia! este iubit şi îndrăgit de spectator, iar biletele sunt epuizate în timp record.

Producătorii au anunţat deja casting pentru întreaga distribuţie, un casting amplu în trei etape destinat celor care îmbină actoria cu dansul si abilităţile de cântat, coordonat de catre directorul de casting, Domnica Cârciumaru.

Contemporan, actual, imaginativ, inteligent, curajos, emoţionant, esenţial, imersiv, brandul de teatru WonderTheater îşi propune să creeze entertainment şi experienţe memorabile pentru spectatorul modern pasionat de cinema, teatru şi televiziune, conectat la realitate, dornic de divertisment de bună calitate şi producţii artistice remarcabile.