Au fost anunțate nominalizările pentru Premiile ‘Grammy’

Au fost anunțate săptămâna trecută, în 28 noiembrie 2017, nominalizările pentru viitoarea ediție, cea de-a 60-a, a Premiilor „Grammy”, premiile industriei discografice americane.

La categoria „Muzică de cameră”, între nominalizări se numără și albumul „Moartea și fata”, cu înregistrări având-o ca solistă pe violonista Patricia Kopatchinskaja, în compania Orchestrei de Cameră din Saint-Paul, Minnesota.

La secțiunea rezervată orchestrelor, sunt nominalizate Orchestra Simfonică din Pittsburg dirijată de Manfred Honeck – pentru un album cu Simfonia a V-a de Dmitri Șostakovici – dar și Orchestra Simfonică din San Francisco condusă de Michael Tilson Thomas – cu un disc integral Debussy.

Memoria regretatului bariton rus Dmitri Hvorostovky poate fi onorată printr-un premiu „Grammy” post mortem pentru albumul său cu muzică de Georgy Sviridov, realizat cu participarea Orchestrei Simfonice din Sankt-Petersburg și a dirijorului Constantin Orbelian.

Iar la categoria „Instrument solist” îi regăsim pe pianistul Murray Perahia – cu Suite franceze de Johann Sebastian Bach, pe violoncelistul Steven Isserlis – cu concerte de Joseph Haydn și Carl Philipp Emanuel Bach – și pe violonistul Frank Peter Zimmermmann – cu concertele nr. 1 și 2 aparținând creației lui Dmitri Șostakovici.

Câștigătorii vor fi aflați în cadrul ceremoniei de decernare ce va avea loc duminică, 28 ianuarie anul viitor, la Madison Square Garden din New York.