Primul teatru independent construit în România după 70 de ani

Regizoarea Chris Simion a prezentat, ieri, în premieră, macheta primului teatru independent construit în România după 70 de ani. Proiectul este susţinut de actori, de oameni de afaceri, este estimat pentru inaugurare în trei ani şi este "năşit" de celebrul scriitor Pascal Bruckner, prezent de asemenea la Bucureşti.

Vizibil emoţionată, Chris Simion le-a declarat celor prezenţi că şi-a vândut casa bunicilor pentru a cumpăra un teren, pe care ar urma să construiască viitorul teatru independent. "Am aşteptat 17 ani pentru acest lucru. Gata, aşteptarea a luat sfârşit!", a declarat regizoarea, care a precizat că după îndelungi căutări şi cu sprijinul unei agenţii imobiliare a găsit un teren pe strada Griviţei 53.

La rândul său, scriitorul Pascal Bruckner a luat cuvântul şi a spus că "energia şi entuziasmul" tinerei regizoare l-au făcut să vină şi să revină de fiecare dată în România, comparând-o pe Chris Simion cu "o adevărată tornadă, care te ia brusc şi nu ştii unde te lasă". Bruckner şi-a declarat sprijinul pentru acest proiect, primul după 70 de ani realizat în România. Macheta primului teatru independent care se va construi în România după 70 de ani Momentul a fost urmat de două reprezentaţii, în premieră mondială, ale piesei "Crăciun la palat", un text scris special de Pascal Bruckner pentru Festivalul de Teatru Indepdendent Undercloud, care se desfăşoară până pe 31 august la Bucureşti. Pe scenă au urcat actorii Răzvan Vasilescu, Marian Râlea, Dana Dogaru, George Ivaşcu şi Vlad Logigan, în timp ce, la solicitarea regizoarei Chris Simion, scriitorul Pascal Bruckner a avut rolul unui mut în propriul spectacol. Ultimul teatru independent construit în România a fost inaugurat în 1946.