Scriitorii francezi Pascal Bruckner și Frederic Beigbeder – invitați de onoare la Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD

Scriitorii francezi Pascal Bruckner și Frederic Beigbeder se vor număra printre invitații de onoare ai celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD (22-31 august)

Două evenimente speciale îl vor avea în prim plan pe filosoful, eseistul și romancierul Pascal Bruckner — "Crăciunul președintelui", ce a avut lectura în premieră mondială anul trecut în festival, se va juca pentru prima dată în ediția actuală. Încântat de succesul avut în 2016 cu prima sa piesă de teatru, autorul a ales să își lanseze cel de-al doilea text dramatic, din nou în premieră mondială, la UNDERCLOUD — respectiv lectura piesei "Cu ce vă servesc?", regizată de Chris Simion-Mercurian.

De asemenea, iubitorii scrierilor lui Frederic Beigbeder vor avea două motive să participe la festival. Spectacolul-lectură după romanul său "Oona & Salinger", regizat și dramatizat de Chris Simion-Mercurian, va avea premiera în festival. De asemenea, pe 25 august, publicul este invitat la reprezentația cu numărul 700 a spectacolului "Dragostea durează 3 ani", după romanul omonim al lui Beigbeder, în regia lui Chris Simion-Mercurian.

A zecea ediție a festivalului va fi marcată de prezența la București și a unora dintre cele mai renumite companii de teatru contemporan din Italia, Franța, Polonia și Israel, precizează organizatorii. Producțiile străine ce au răspuns invitației UNDERCLOUD sunt spectacole-eveniment pentru teatrul din România datorită notorietății și unicității artiștilor autori, dar și a companiilor producătoare.

Romeo Castellucci, unul dintre cei mai inovatori și îndrăzneți regizori contemporani, va prezenta la UNDERCLOUD "Iulius Caesar. Fragmente". În vârstă de 56 de ani, Castellucci a fost premiat pentru întreaga activitate la Bienala de la Veneția în 2013.

Renumitul Institut Grotowski din Polonia va fi prezent la București cu producția "Ultima bandă a lui Krapp", după textul lui Samuel Beckett, regizată de Jarosław Fret și interpretată de Alessandro Curti.

În premieră la București, Mashol Salem Dance House (MASH), cea mai importantă companie de teatru-dans din Israel, va prezenta trei dintre producțiile sale: "Gravitas", "HA-E 4-2" și "Ani-Ma".

Ediția aniversară UNDERCLOUD reunește, pe lângă spectacolele din străinătate, producții românești invitate, dar și 17 reprezentații în competiție.

Pentru spectacolele din secțiunea Concurs au fost puse în vânzare primele bilete UNDERCLOUD. Ele pot fi achiziționate direct de la Casa de bilele ARCUB și online, prin https://www.mystage.ro/#/undercloud-15 și https://eventbook.ro/program/undercloud.