Un nou teatru în Bucureşti: „Apollo 111“

Un teatru cu format inedit, Apollo111, în care fiecare montare va avea la dispoziţie doar şase săptămâni pentru a fi prezentată, iar fiecare stagiune va avea un curator diferit, va fi inaugurat în Palatul Universul din Bucureşti, în luna noiembrie, şi va cuprinde în repertoriu o adaptare pentru scenă a filmului ”Sieranevada” al lui Cristi Puiu, spectacol regizat de Cătălin Mitulescu.

Apollo111 este fondat de actorul Bogdan Dumitrache alături de Cătălin Rusu, Călin-Peter Netzer şi Dragoş Vîlcu, obiectivul proiectului fiind de a pune la dispoziţia publicului un mediu propice dedicat producţiilor teatrale independente şi artiştilor contemporani.

Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piaţa de teatru privată. Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorită numărului mare de producţii independente. Venim astfel în întâmpinarea publicului cu un spaţiu performant şi spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spaţiul nostru va fi mai mult decât un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei”, a declarat Bogdan Dumitrache.