Tenorul italian Alessandro Safina: Mi-ar plăcea să cânt la Festivalul Enescu

Aflat în România pentru a-şi promova concertul pe care îl va susţine, pe 14 aprilie, la Sala Palatului din Capitală, tenororul italian a declarat că i-ar face plăcere să cânte şi la Festivalul "George Enescu".

Mi-ar plăcea să vin să cânt la Festivalul Enescu, dacă voi fi vreodată invitat", a declarat cunoscutul tenor, într-un eveniment, organizat miercuri, la Bucureşti. Artistul a mai afirmat că printre muzicienii cu care ar vrea să colaboreze se numără Bono, solistul trupei U2, şi cântăreţul italian Jovanotti, pe care îl admiră.

"Energia pe care o transmit în muzică este generată de forţa iubirii. Iubirea este cel mai important sentiment uman pentru mine. Când eram copil, pe la 15 ani, aveam o frică imensă de a fi pe scenă. Acum, toată emoţia este transferată în inimile celor care mă ascultă. De fapt, acesta este motivul pentru care am trecut către conceptul muzical de operă rock, de aceea am vrut să îmbin muzica clasică cu cea pop, pentru a fi mai aproape de oameni", a mai spus tenorul italian,