The Chick Corea Elektric Band concertează în România

The Chick Corea Elektric Band, una dintre legendele muzicii jazz, va concerta, în premieră în România, la cea de-a cincea ediție a Festivalului de Jazz de la Timișoara, care se va desfășura în perioada 30 iunie – 2 iulie.

Cvintetul, care s-a reunit în 2016, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea, îi are în componență pe Chick Corea la pian, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon și Frank Gambale la chitară.

Potrivit comunicatului citat, band-ul de jazz fusion a luat naștere în 1985 aducând împreună muzicieni care au revoluționat cu adevărat genurile muzicale. Albumul lor de debut, cu același nume, "The Chick Corea Elektric Band", a reunit o multitudine de stiluri, jazz, rock, latino și funk, prezentând publicului un sound futurist, considerat și acum ca fiind una din pietrele de temelie ale jazz fusion.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului de Jazz de la Timișoara va avea trei scene în aer liber — în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic. Accesul este gratuit.