The Masterpiece Experience: Interstellar & The Dark Knight

Spre deosebire de show-urile anterioare, cea de-a treia ediție „The Masterpiece Experience”, cea din 2016, prezintă o poveste science-fiction cu narator, inspirată din „Odiseea” lui Homer. Toate piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisă de Thomas Bergersen și muzica de film compusă de Hans Zimmer (”The Dark Knight”/ “Cavalerul negru” și ”Interstellar”/“Interstellar – Calatorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reunește mai multe culturi și prezintă societatea umană dintr-o perspectivă unică. Recrearea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor câștigător al Premiului Oscar, Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” si Thomas Bergersen.

Invitați speciali ca Uyanda Bold, una dintre vocile care a impresionat publicurile din Statele Unite, dar si Eru Matsumoto, considerată de criticii muzicali una dintre cele mai sensibile și expresive violonceliste, se vor afla pe scena Sălii Palatului, la concertul de pe 27 aprilie. Isaku Kageyama, compozitor american și muzician devenit celebru prin fuziunea originală pe care o realizează între muzica tradițională japoneză, jazz, rock și muzica de club, va completa “The Masterpiece Experience” cu notele exotice ale tobelor taiko.

Spectacolul este produs de Ciprian Costin, dirijor, compozitor, pianist, producător român, care a cucerit lumea cu proiectele sale unice prin complexitate și mix de arte.