„The Wall” triumfă la Opera din Montreal

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani.

În picioare, mulțimea l-a aplaudat minute în șir pe basistul și creatorul Pink Floyd, invitat de trupa de cântăreți și coriști să li se alăture pe scenă pentru a saluta căderea cortinei pentru o operă demnă de marii clasici.

Pentru "The Wall", totul a început în 1977, cu un scuipat al lui Roger Waters asupra unui fan, pe Stadionul Olimpic din Montreal, la ultimul concert al unui lung turneu. Neliniștit și deprimat, Roger Waters a extras din acest episod intriga unui nou album rock, lansat în 1979 și pe care l-a compus aproape în întregime. Chitara lui David Gilmour a contribuit totuși semnificativ la succesul acestui dublu disc cel mai bine vândut din lume. În "The Wall", construit pe baza unei introspecții, personajul central este Pink, o vedetă rock căzută în dizgrație.

Baritonul Etienne Dupuis a fost cel care l-a întruchipat cu succes pe Pink în spectacolul intitulat "Another Brick In The Wall", reluând titlul celebrei piese de pe album.

Trei spectacole au fost adăugate celor șapte planificat inițial de Opera din Montreal. Spectacolul urmează să fie pus în scenă și în Statele Unite înainte de a traversa Atlanticul.