Violoncelistul Andrei Ioniţă – debut alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu

Violoncelistul Andrei Ioniţă debutează în această săptămână ca solist al Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Născut în 1994 la Bucureşti, interpretul a câştigat în 2015 prestigiosul Concurs Internaţional "Ceaikovski" de la Moscova. În prezent, Andrei Ioniţă studiază la Universitatea de Arte din Berlin.

În iunie 2014, a colaborat cu Gidon Kremer şi Christian Tetzlaff în Festivalul „Chamber Music Connects the World“ în cadrul Academiei Kronberg. În stagiunea curentă, violoncelistul Andrei Ioniţă a debutat cu Orchestra Simfonică Germană din Berlin, Orchestra Filarmonicii din St. Petersburg, Orchestra Filarmonică din Bologna şi Orchestra Naţională Radio din capitală. De asemenea, a fost invitat de Valery Gergiev să concerteze la Londra, München, Baden-Baden şi St. Petersburg.

Astăzi şi mâine, 9 şi 10 iunie 2016, de la ora 19,00, Andrei Ioniţă va interpreta în Sala Mare a Ateneului Român, sub bagheta dirijorului Christian Badea, Concertul pentru violoncel şi orchestră de Edward Elgar. În partea a doua a programului, publicul va audia Simfonia nr.3 în Fa major de Johannes Brahms.