Actriţa Cate Blanchett va prezida juriul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes

Actriţa australiană Cate Blanchett, dublu premiată cu Oscar, una dintre femeile care au lansat la Hollywood o campanie pentru combaterea hărţuirii sexuale la locul de muncă, va prezida juriul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat, joi, organizatorii evenimentului.

Blanchett, în vârstă de 48 de ani, care a contribuit la lansarea iniţiativei „Time’s Up” în această săptămână, în urma lansării a numeroase acuzaţii la adresa unor personalităţi puternice din industria de film, va deveni cea de-a 12-a femeie care va conduce juriul la Cannes, scrie AFP.com.

Suntem foarte încântaţi să îi urăm bun venit unei artiste unice şi extraordinare. Conversaţiile pe care le-am purtat în această toamnă ne-au convins că ea va fi un preşedinte dedicat şi un spectator pasionat şi generos”, au transmis Pierre Lescure, preşedintele festivalului, şi delegatul Thierry Fremaux.

Cate Blanchett s-a numărat între cele peste 300 de femei de la Hollywood – alături de Meryl Streep şi Jennifer Lawrence, care au lansat, luni, campania „Time’s Up” („Timpul s-a scurs”), pentru a combate practica hărţuirii sexuale la locul de muncă. Această iniţiativă îndeamnă companiile, agenţiile guvernamentale şi chiar sistemul instanţelor federale din Statele Unite ale Americii să reexamineze politicile în privinţa hărţuirii.

 

 

Anunțuri publicitare