Actriţa Cate Blanchett va prezida juriul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes

Actriţa australiană Cate Blanchett, dublu premiată cu Oscar, una dintre femeile care au lansat la Hollywood o campanie pentru combaterea hărţuirii sexuale la locul de muncă, va prezida juriul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat, joi, organizatorii evenimentului.

Blanchett, în vârstă de 48 de ani, care a contribuit la lansarea iniţiativei „Time’s Up” în această săptămână, în urma lansării a numeroase acuzaţii la adresa unor personalităţi puternice din industria de film, va deveni cea de-a 12-a femeie care va conduce juriul la Cannes, scrie AFP.com.

Suntem foarte încântaţi să îi urăm bun venit unei artiste unice şi extraordinare. Conversaţiile pe care le-am purtat în această toamnă ne-au convins că ea va fi un preşedinte dedicat şi un spectator pasionat şi generos”, au transmis Pierre Lescure, preşedintele festivalului, şi delegatul Thierry Fremaux.

Cate Blanchett s-a numărat între cele peste 300 de femei de la Hollywood – alături de Meryl Streep şi Jennifer Lawrence, care au lansat, luni, campania „Time’s Up” („Timpul s-a scurs”), pentru a combate practica hărţuirii sexuale la locul de muncă. Această iniţiativă îndeamnă companiile, agenţiile guvernamentale şi chiar sistemul instanţelor federale din Statele Unite ale Americii să reexamineze politicile în privinţa hărţuirii.