Câștigătorii licitației pentru construcția autostrăzii Sibiu-Făgăraș vor fi anunțați curând

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Braşov, că în perioada următoare vor fi desemnaţi câştigătorii licitaţiilor pentru realizarea celor patru loturi de autostradă de la Sibiu la Făgăraş.

Ministrul Transporturilor a adăugat că speră ca anul acesta să fie realizate licitaţiile pentru sectoarele de autostradă dintre Braşov-Făgăraş şi Cristian-Codlea.

„Toate cele patru licitaţii sunt în desfăşurare şi se vor semna contractele în perioada următoare. Este un lucru bun pentru infrastructura din zonă”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Sper ca până la sfârşitul anului, studiile de fezabilitate de la Făgăraş la Braşov să fie finalizate ca să scoatem şi aceste tronsoane la licitaţie. În toamna acestui an vom reuşi să scoatem primul tronson la licitaţie din ceea ce se aşteaptă foarte mult şi anume Comarnic – Braşov. Sigur, este un tronson mic, dar orice drum de 1.000 kilometri începe cu un prim pas şi anume tronsonul de la Cristian la Codlea care va face conectivitatea cu celelalte autostrăzi de care vorbeam”, a precizat ministrul Grindeanu.