S-a dat startul pentru votul pentru bugetarea participativă în Făgăraș

Getting your Trinity Audio player ready...

Primăria Făgăraș anunță lansarea votului pentru Bugetarea Participativă 2024, invitând cetățenii să se implice activ în dezvoltarea orașului. Din cele 14 proiecte înscrise, 11 au fost declarate eligibile de către comisia de validare și așteaptă să fie susținute prin votul publicului.

Locuitorii din Făgăraș au acum oportunitatea de a contribui direct la îmbunătățirea vieții orașului lor prin votarea proiectelor preferate. Procesul de votare este deschis până la 9 august 2024 și se desfășoară exclusiv online, pe platforma dedicată: https://bp.primaria-fagaras.ro.

Cetățenii pot alege câte un proiect din următoarele domenii:

  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
  • Spații verzi, locuri de joacă și amenajare spații publice
  • Infrastructură educațională, culturală, sportivă și de sănătate
  • Protecția mediului, protecția animalelor, ecologizare

Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Primăria Făgăraș, respectând domeniile de finanțare și până la epuizarea bugetului alocat fiecărui domeniu, în limita a 500.000 de lei per proiect. Informații suplimentare despre buget și despre procesul de selecție a proiectelor sunt disponibile pe site-ul Primăriei Făgăraș: https://bp.primaria-fagaras.ro.

Pentru a vota, cetățenii trebuie să acceseze platforma de votare, să se înregistreze și să selecteze proiectele preferate din fiecare categorie. Este o șansă unică pentru locuitorii orașului de a influența direct modul în care sunt alocate resursele locale și de a se asigura că vocea lor contează în procesul decizional.

Bugetarea participativă este un proces democratic care permite cetățenilor să decidă în mod direct cum să fie utilizată o parte din bugetul public. Primăria Făgăraș încurajează toți cetățenii să participe activ la acest proces, contribuind astfel la dezvoltarea unor proiecte care răspund nevoilor comunității.