Reorganizarea Primăriei Făgăraș este contestată în instanță

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul PSD al orașului Făgăraș este subiectul unor procese în instanță, fiind acuzat de abuz în serviciu și de transformarea administrației locale într-o adevărată feuda personală. Acuzațiile vin în contextul unei reorganizări controversate a aparatului administrativ local, votată în Consiliul Local Făgăraș în ședința din 28 noiembrie 2023, care a stârnit indignare și a declanșat noi procese în instanță.

Lucian Petri, șeful Poliției Locale Făgăraș, a deschis un proces la Tribunalul Brașov (Dosar nr. 1581/62/2024), contestând desființarea funcției sale de director executiv, o funcție pentru care a fost selectat printr-un concurs. De asemenea, Tătar Daniel, șeful Administrației Domeniului Public (ADP), a inițiat două procese împotriva primarului și a Consiliului Local, unul pentru suspendarea execuției hotărârii care a dus la desființarea funcției sale (Dosar nr. 307/62/2024) și celălalt pentru anularea unui act emis de UAT Făgăraș (Dosar nr. 1531/62/2024).

Consilierii locali din opoziție susțin că această „mare reorganizare” a fost direcționată împotriva celor care nu sunt pe placul primarului și că funcțiile eliminate din organigramă au fost ale celor care nu au cedat la comenzi. În plus, în cadrul unei ședințe plenare agitate, directorul Poliției Locale a declarat că a fost presat de primar să sancționeze anumiți consilieri locali, ceea ce a refuzat, argumentând că cererile primarului nu erau legale.