Cea de-a 25-a ediţie Astra Film Festival debutează în această seară la Sibiu

Festivalul  are loc între 15 și 21 octombrie și oferă, timp de 7 zile, sansa de a vedea o selecție a celor mai bune producții cinematografice documentare și, de asemenea, a celor mai reușite producții interactive de nonficțiune în format 360 în Dome și VR.

Gala de deschidere prezintă premiera oficială a filmului Transalpina – Drumul Regilor, în regia lui Dumitru Budrala.
Cinefilii vor avea ocazia să vizioneze 128 de filme în cadrul Festivalului Internaţional Astra Film (AFF) Sibiu, care se va desfăşura pe tot parcursul săptămânii, în nouă săli special amenajate în centrul istoric al oraşului, au anunţat organizatorii.

 

O selecţie de 128 de filme de top va fi prezentată iubitorilor filmului de non-ficţiune, profesioniştilor din industrie, invitaţilor speciali şi publicului larg. Din aceasta, 55 de producţii, din 30 de ţări, participă la competiţia AFF 2018 în cele 5 secţiuni competiţionale şi 28 de titluri sunt proiectate în formatele VR şi full-dome. Un total de 17 documentare reprezintă cinematografia realităţii româneşti la Festival, iar peste 60 de proiecţii vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu realizatorii români şi străini prezenţi la Sibiu. Peste 50 din filmele selecţionate vor avea premiera în cadrul Festivalului„, se arată în comunicatul de presă.

Gala de deschidere Astra Film Festival prezintă luni, de la ora 19,30, premiera oficială a filmului Transalpina – Drumul Regilor, în regia lui Dumitru Budrala, la Sala Thalia.

Câştigătorii secţiunilor competiţionale vor fi anunţaţi sâmbătă, 20 octombrie. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la peste 25.000 de euro.