Celebrul regizor sud-coreean Park Chan-wook vine la Anonimul, în Delta Dunării

Regizorul coreean Park Chan-wook, premiat la Berlinală şi pe Croazetă, este invitatul special al festivalului Anonimul 2016, unde, pe 8 august, va primi trofeul pentru contribuţia adusă cinematografiei universale. Trofeul îi va fi înmânat în cadrul galei de deschidere a celei de-a 13-a ediţii a evenimentului din Delta Dunării.

Gala va fi urmată de proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al său, ”Agassi/ The Handmaiden”, inclus în competiţia oficială la Festivalul de Film de la Cannes 2016. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului, a actriţei Kim Hae-sook şi a producătorului Wonjo Jeong. Luna august este prin excelenţă luna festivalurilor, inclusiv de film, iar anul acesta nu face excepţie.

Prima „sărbătoare a filmului“ care-i îmbie pe cinefili pentru a veni, cu corturile sau cu chirie „într-un sat de pescari“, este Festivalul de Film Independent Anonimul, care se întoarce în acest an în localitatea Sfântu Gheorghe, acolo unde Dunărea întâlneşte Marea. Un număr de 32 de producţii româneşti şi străine fac parte din competiţia de scurtmetraj ficţiune şi animaţie a festivalului Anonimul, ajuns la a 13-a ediţie, care va avea loc în perioada 8-14 august, la Sfântu Gheorghe din Delta Dunării. Între cele 18 titluri străine care participă în această competiţie se numără filme din Suedia, Austria, Franţa, Spania, Italia, Belarus şi Rusia. Printre aceste pelicule se află şi producţia franceză „Două maluri / Second Shore“, în regia Dianei Munteanu. De cealaltă parte, 14 pelicule scurte româneşti concurează. Între ele, “O noapte în Tokoriki“, de Roxana Stroe, recompensată la Berlin 2016, şi „4:15 Sfârşitul Lumii“, inclus în competiţie la Cannes.