De ce e necesar un proces al comunismului? – Reluare

Vineri, 11 august, difuzăm în reluare emisiunea din 6 iulie 2016, în care invitatul Radio Clasic a fost dl. Radu Preda, directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) a făcut publice alte două nume de torționari. Este vorba despre Gheorghe Boștină, un fost comandant de penitenciar, responsabil de moartea a cel puțin 100 de persoane și Marian Petrescu, un fost locțiitor, responsabil și el de moartea a cel puțin 104 persoane.

La mai bine de un sfert de secol de când în România sistemul comunist a fost înlăturat de la putere, responsabilii pentru teroarea instituită împotriva populației sunt abia acum aduși în fața instanțelor și din păcate prea puțini ajung să răspund în fața justiției.

În perioada comunistă, elita intelectuală a țării noastre, oameni simpli, copii, femei și bărbați, au ajuns în închisori, au ajuns să muncească în lagăre până la exterminarea fizică. Acest regim politic criminal, a fost condamnat public, dar cei care l-au întreținut și reprezentat sunt încă departe de ochii instanțelor. Unii dintre ei au murit înainte ca justiția să-i condamne. 

Miercuri, 6 iulie 2016, de la ora 12.00 vă invităm să urmăriți o discuție cu dl. Radu Preda, director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Vom vorbii despre recentele dezvăluiri ale unor nume de torționari ai regimului comunist. Încercăm să aflăm de ce societatea românească este tot mai puțin interesată de un proces al comunismului. Dar este necesar oare un proces al comunismului?

Emisiunea va fi difuzată vineri 11 august la orele 12:00 și 20:00 și sâmbătă 12 august la ora 22:00.

 

Anunțuri publicitare